Cooking

Pizza fara blat-calorii putine, deliciu maxim


Pentru ca pizza este una din mesele noastre preferate si nu am vrea sa renuntam la ea pentru nimic,
am apelat la un mic truc culinar super delicios: pizza fara blat.

In loc de blatul ce are la baza faina, alegem sa folosim felii de dovlaceii tineri (acestia nu au seminte).
Taiem dovlaceii felii, ii dam putin la tigaie cu un strop de ulei de masline dupa care ii asezam in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Adaugam  pe fiecare felie ingredientele folosite la o pizza clasica (sos de rosii, mozzarela, sunca, oregano) si punem totul la cuptorul incins timp de 5 minute.

Pizza este gata, delicioasa si cu mult mai putine calorii!

Pofta mare!



Prepara o cafea irlandeza
                                                                                                      
Ai nevoie de:
smantana dulce pentru frisca     

zahar brun
cafea naturala
whisky irlandez
nucsoara (optional) 

1. Batem smantana pana se intaraste si devine frisca.
2. Pregatim  un sirop simplu dar  consistent: intr-un ibric amestecam o canita de zahar brun cu o canita de apa, lasam mixul sa fiarba un minut si amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pana se dizolva zaharul.
3. Turnam intr-un pahar (cu picior) 90 ml de cafea si 50 ml de whisky (Jameson se potriveste perfect) si 15 ml sirop de zahar. Le amestecam si lasam paharul gol de un deget.
4. Garnisim bautura cu 2-3 linguri din frisca proaspat batuta.
5. Finisam cu 3-4 linii de nucsoara proaspat rasa.


Serveste cu placere!

Avocado breakfast














Ingrediente:
- 1 avocado bine copt
-  o ceapa verde

-  zeama unei jumatati de lime
-  sare
-  piper
-  patrunjel verde

Mod de preparare:
- se toaca avocado marunt si se amesteca apoi cu sarea si piperul.
- se taie marunt ceapa.


- se amesteca miezul de avocado pregatit cu  ceapa, se adauga cateva picaturi de zeama de lime si cateva frunzulite de patrunjel maruntit.

Se obtine o pasta delicioasa ce poate fi servita cu paine prajita.
Timp Preparare: 10 ' 


Complexitate: redusa





Bruschete cu prosciutto şi parmezan
Ingrediente 
2 felii de pâine
2 căţei usturoi
2 roşii mari
busuioc
prosciutto si parmezan feliat subţire


Mod de preparare:

Prajim feliile de pâine.
Între timp tăiem cuburi roşiile şi tocam busuiocul şi le lăsăm la macerat cu puţin ulei de măsline. Nu au nevoie de sare deoarece prosciutto-ul e sărat, la fel şi parmezanul.Scoatem feliile şi le dăm cu usturoi, iar deasupra punem amestecul de roşii, busuioc şi ulei si presaram cu putin piper. Garnisim cu câte o felie de prosciutto şi parmezan.


Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu