luni, 3 martie 2014

Demachierea corecta - esentiala pentru tenul tau



Majoritatea dintre noi obisnuim sa ne machiem, machiajul face parte din rutina noastra zilnica  si putine sunt cele care nu simt nevoia sa isi mascheze cel putin mici imperfectiuni.
Tuturor ne place sa stim ca aratam cat mai bine pentru ca astfel devenim mult mai increzatoare in fortele proprii, de aceea acordam o atentie deosebita machiajului. Dar o atentie la fel de speciala trebuie sa aratam si demachierii. Un studiu britanic a scos la iveala faptul ca mai bine de 50% din femei nu stiu in ce consta o demachiere corecta si prin urmare nici nu o aplica.
Asadar, pentru ca sanatatea tenului nostru este mai importanta decat toate, dorim sa mentionam in ce consta o demachiere corecta.

1. In ceea ce priveste tenul uscat este indicat sa folosim un demachiant sub forma de crema/lapte, acesta poate fi aplicat pe fata cu mana, masand bine tenul si dupa este indepartat cu ajutorul discurilor demachiante.

Dupa fiecare demachiere este important sa ne clatim tenul cu apa calduta pentru a indeparta pelicula de  diversele substante chimice de pe ten.



2. In ceea ce priveste tenul gras este bine sa utilizam un lapte demachiant cu o textura usoara, pe care o aplicam la fel, sau o solutie micelara. Este indicat sa  folosim  o solutie ce  contine un antiseptic pentru ca tenul este predispus la acnee si un antisebum.

3. Tenul mixt este cel mai dificil de curatat pentru ca trebuie sa avem grija sa balansam indepartarea excesului de sebum de pe zona T cu solutii micelare antisebum si antiseptice si in acelasi timp sa pastram  lipidele in cantitate relativ redusa de pe zona U.

Important!

1. Nu vom aplica laptele demachiant pe discheta, si nu vom face cu discheta miscari agresive de indepartare a machiajului. Este recomandat să faci în timpul curăţării tenului un masajul delicat, care stimulează circulaţia sanguină la nivelul tenului, ajutând astfel la eliminarea toxinelor şi la hrănirea celulelor pielii, apoi indepartam fin laptele demachiant cu ajutor dischetelor.
2. Chiar dacă ai tenul gras, îndepărtarea agresivă a sebumului cu produse ce contin detergenti, nu face altceva decât să declanşeze secretarea a şi mai mult sebum.
3. O demachiere corectă începe dimineața pentru că, cu toate ca nu ai diverse produse de machiere aplicate pe fata, chiar și pe durata somnului, particulele de praf din aer se așează pe suprafața pielii. În plus, o demachiere corectă efectuată dimineața îți curăță tenul și de producția de sebum din timpul nopții.
4. Cel mai eficient mod în care poți îndepărta machiajul ochilor este să iei două dischete de bumbac îmbibate cu demachiant, pe care să le ții ușor apăsate pe ochi timp de 30 de secunde. Astfel, machiajul se va lua mult mai ușor. Începe cu pleoapa superioară, continuă cu cea inferioară, dinspre exterior spre interior și la urmă .

Ai grija de tenul tau!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu