marți, 4 februarie 2014

Prepara o cafea irlandeza

                                                                                                      
Ai nevoie de:
smantana dulce pentru frisca     
zahar brun
cafea naturala
whisky irlandez
nucsoara (optional) 

1. Batem smantana pana se intaraste si devine frisca.
2. Pregatim  un sirop simplu dar  consistent: intr-un ibric amestecam o canita de zahar brun cu o canita de apa, lasam mixul sa fiarba un minut si amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pana se dizolva zaharul.
3. Turnam intr-un pahar (cu picior) 90 ml de cafea si 50 ml de whisky (Jameson se potriveste perfect) si 15 ml sirop de zahar. Le amestecam si lasam paharul gol de un deget.
4. Garnisim bautura cu 2-3 linguri din frisca proaspat batuta.
5. Finisam cu 3-4 linii de nucsoara proaspat rasa.


Serveste cu placere!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu